Wratten

 

Wratten? Iedere donderdag tussen 08.00 - 09.00 uur inloopspreekuur

 

Behandelingsopties voor wratten

Salicylzuurzalf 40% - De patiënt brengt zelf elke avond zalf aan op de wrat en bedekt de wrat met een pleister. De gezonde huid moet beschermd worden met vaseline. In de ochtend eraf wassen en in de avond de behandeling weer herhalen. - Is niet pijnlijk en geeft geen blaarvorming. - De patiënt hoeft er niet voor naar de huisartsenpraktijk te komen. - De patiënt moet langere tijd (max. 12 weken) elke dag smeren en plakken met pleisters. - Meest voorkomende bijwerking: huidirritatie. Geschikt voor hand- en voetwratten.

Cryotherapie - De wrat wordt in de huisartsenpraktijk aangestipt met vloeibare stikstof. - Kan eventueel elke 2-4 weken herhaald worden. - Vergt geen dagelijkse inspanningen van de patiënt. - Is kosteloos voor de patiënt. - Is pijnlijk tijdens en na de behandeling en er kan zich een blaar vormen. Geschikt voor handwratten en uitsluitend voor voetwratten waar men veel last van heeft.

Combinatie salicylzuurzalf 40% en cryotherapie - Zie de afzonderlijke behandelingen. - Combinatiebehandeling verhoogt waarschijnlijk de kans op succes. - Combinatiebehandeling veroorzaakt waarschijnlijk ook meer bijwerkingen - Als monotherapie niet voldoende effectief is.